AZIË IN DE PAN
- Angéla / Big Mamma Joe
- 15 apr 2021
- 2 minuten om te lezen

Azië, wat een bijzonder land met zoveel diversiteit in culturen, hoewel ze voor ons misschien op elkaar lijken is dat voor de mensen die daar vandaan komen natuurlijk niet zo. Veel Nederlanders kiezen er ook voor om naar een van de Aziatische landen op vakantie te gaan. Zonnig, verblijf is niet duur én heerlijk eten. Uitgesproken smaken die soms van je bord afschreeuwen. Ingrediënten die daar worden gebruikt zijn zo ondenkbaar voor ons. Maar er zijn uiteraard wat dappere dodo's tussen ons die ze gewoon proberen.
Zoals ik al eerder had benoemd hou ik ook van gerechten die vol van smaak zijn, die je smaakpapillen kriebelen en strelen. Na een weekend Indiaas te hebben gekook om te kijken welke gerechten in op de kaart wil hebben, ben ik maandag begonnen met de Aziatische keuken en welke gerechten ik daarvan op de kaar zou willen hebben. Ach ja ik zou zoveel op de kaart willen hebben, maar ik werk alleen en moet wel met deze twee handjes alles zelf kunnen doen.
Net zo als bij de Indiase gerechten heb ik ook weer alle curry pasta's zelf gemaakt. Tassen vol met ingrediënten gekocht om de juiste smaken te krijgen. Verdiepen in de Aziatische cultuur en de manier van bereiden.


Hoewel zij de ingrediënten daar met de hand stampen, heb ik daar gewoon weg geen tijd voor. want voor de hoeveelheid "pasta" die ik nodig heb ben ik voor 1 pasta wel 3 uur aan het stampen, dus bij mij gaan ze eerst in de keuken machine en vervolgens in een ander machine om het een mooie smeuïge pasta te laten worden.
De geuren die ervan af komen zijn zo heerlijk en tropisch!
Ik heb gekozen voor een aantal verschillende smaken waaronder ook een aantal speciale zoals de limoen basilicum. Dit is zo'n lekkere basilicum variant, maar soms moeilijk te krijgen. Ik zal het dan ook op het menu zetten zolang ik eraan kan komen, dus het kan zijn dat dit gerecht soms een tijdje als uitverkocht zal staan.
Als je één van deze gerechten besteld zal jij je vingers erbij aflikken, er zitten veel stappen in, veel technieken die de smaken echt verrukkelijk maken.
Kom het maar eens proberen!


Ben je ooit in Azië geweest, dan nemen deze Aziatische gerechten je zeker weten weer even terug in de tijd!
Comments